23 april 2020

Retreat voor personen met een eetstoornis

Maak kennis met Laura en vul daarna de enquĂȘte in:

Mijn naam is Laura, ik ben 25 jaar en heb al iets langer dan een jaar te kampen met een eetstoornis (anorexia). Door mijn ziekte ben ik zowat alles wat mij definieerde, wat ik belangrijk vond in het leven, kwijtgeraakt. Ik werk als freelancer en had net mijn eerste georganiseerde (rond)reis voor externe deelnemers op punt gezet, toen ik het hele boeltje moest afblazen door mijn gezondheid. Dat was een enorme klap. Daarnaast zorgde de ziekte er ook voor dat ik zowat al mijn passies on hold moest zetten: werken, sporten, met vrienden afspreken, reizen, nieuwe uitdagingen aangaan... Long story short: op enkele maanden tijd raakte ik zowat mijn hele (oude) leven kwijt. Maandenlang strijdde ik tegen de duivelse stemmetjes in mijn hoofd, en ik begon met therapie, maar altijd had ik het gevoel dat ik iets miste. Contact met 'lotgenoten', meer begeleiding, een rustige omgeving weg van mijn vertrouwde omgeving.

Toen dan ook nog eens de quarantainemaatregelen werden aangekondigd, en ik zelfs geen bezoek meer mocht ontvangen, werd het mij helemaal te veel, en crashte ik volledig. Tot ik besloot het roer om te gooien en mijn energie van weleer om te zetten naar iets dat me opnieuw zingeving geeft, namelijk andere mensen helpen die zich in hetzelfde schuitje als mij bevinden. Reizen organiseren deed ik al, dus waarom geen specifieke retreat organiseren voor mensen met een eetstoornis? Een X-daagse verblijf op een fantastische locatie met 'lotgenoten', omgeven door alles wat jou mentaal en fysiek rust brengt.

In het kader van de retreat die ik wil organiseren voor jongvolwassenen met een eetstoornis, zou ik wat meer informatie willen verkrijgen over het profiel van mogelijke deelnemers.

Op die manier kan ik de organisatie, locatie, data, etc. aanpassen aan de interesses van mijn doelgroep. De bedoeling is om een retraite, een soort van 'escape getaway' te organiseren waarbij de jullie even weg kunnen zijn van het vaak toch wel stressvolle wereldje waarin jullie kampen met een eetstoornis (anorexia, boulimia, binge-eating, etc.) en waarbij jullie elke dag opnieuw strijden tegen dat vuile beestje. Professionele begeleiding wordt uiteraard voorzien, alsook alles van transport, accommodatie, eten, activiteiten (bv. yoga, dieren...) en het is dan ook het doel om er samen sterker uit te komen, om steun te vinden bij elkaar, en opnieuw genoeg energie te hebben om die duivelse stemmetjes te verslaan!

Kortom, de retreat zou een soort van vangnet, extra steun, moeten bieden en jullie helpen in de genezing van een eetstoornis.keyboard_arrow_up
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x