Hulp bieden aan uw kind of partner die een eetstoornis heeft is complex. Het vergt veel moed om een zoektocht te maken naar wat werkt thuis en heel wat veerkracht om dit op lange termijn vol te houden. Psychologe Hanna (Praktijk liv) en therapeuten Maryse De Waele en Dr. Patty Annicq (Vzw Empathie) werkten een intensief ouder/partner traject uit om jullie hierbij te kunnen helpen.

Het traject omvat 5 sessies van elk 2 uur waarbij volgende thema's aan bod komen

Naast inhoudelijke sessies maak je eveneens kennis met andere (koppels) van ouders of partners. Aan de hand van jullie concrete vragen, gaan we mee op zoek naar praktische handvaten. We werken hierbij aan de hand van onderstaand boek.


Enkele getuigenissen vanuit de vorige groepen:

"Als elk eetmoment lastig wordt, als veel eetmomenten tot conflicten leiden, als je dochter zich steeds verder in zichzelf keert, als de reguliere hulpverlening geen antwoorden biedt op de 1000 vragen die je als ouder hebt.... dan zijn er de eerste sessies. Je leert er de taal van de eetstoornis waardoor je als ouder je kind beter gaat begrijpen. Je wordt er een spiegel voorgezet, je moet met jezelf aan de slag en je wordt begeleid bij het leren van de taal van de eetstoornis. Een lastig parcours, maar je krijgt als ouder de handvaten en coaching die je nodig hebt om je kind op haar heldenreis te begeleiden. VZW Empathie en Praktijk Liv bieden hoop, moed en hulp bij het doorzetten... zowel voor mijn tiener als voor mezelf."

"Bij de start van de cursus hadden we geen contact meer met onze dochter. Ze zei en deed niets meer. Bij elke poging voelde we een ijskoude muur. Al na de eerste les hadden we een paar handvaten om mee aan de slag te gaan en verstonden we veel beter wat er gaande was met onze dochter. We leerden kijken naar onszelf en warmte geven aan haar."


De sessies gaan online door via ZOOM. In september gaat de 4de groep van start.

Groep 4: 20u-21u30 (VOLZET)

woensdag 22 september

dinsdag 28 september

woensdag 13 oktober

woensdag 27 oktober

woensdag 24 novemberDe prijs voor het volledige traject is 500 euro. Voor deze prijs ontvangt u: 

  • de 5 live sessies

Onderstaande opties worden vrijblijvend aangeboden voor elk 30 euro:

  • toegang tot de online cursus met de presentaties van de sessies, inclusief vragenlijsten die worden afgenomen (toegang tot 3 maanden na het traject)
  • het boek

U kan een getuigschrift of coachingsfactuur ontvangen.


Wij contacteren jou indien er plaats is in een groep. We proberen hierbij rekening te houden met de leeftijd van uw kind of partner. We werken met een wachtlijst als de groepen volzet zijn.

Indien u bent toegewezen aan een groep kan u via de shop de toegang tot de online cursus aankopen. 

Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x