Gwen De Schaepmeester

Diëtiste en diabeteseducator

Ik heb altijd al een passie voor voeding gehad en probeer zelf graag regelmatig receptjes uit. Gezellig tafelen met vrienden en familie om nieuwe receptjes te delen is dan ook het liefste wat ik doe. Experimenteren tijdens het koken, leerde me dat gezond eten echt lekker kan zijn en inspireerde me tot het volgen van de opleiding Voeding- en Dieetkunde in Odisee Gent. Nadat ik afstudeerde in 2018, besliste ik ook de specialisatie Diabeteseducator en een opleiding rond begeleiding bij moeilijke etertjes te volgen. Dit jaar volg ik nog een opleiding rond voeding bij het jonge kind en de adolescent. 

In maart 2020 heb ik praktijk Liv leren kennen, die me de uitdaging gaf waar ik als jonge diëtiste naar op zoek was. Sindsdien geef ik individuele voedingsbegeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen met overgewicht en/of diabetes. Samen met hen streef ik naar een gezonde levensstijl die resulteert in een gezond gewicht en/of goede bloedsuikerspiegel. Een gezonde levensstijl gaat voor mij over juiste keuzes maken in voeding en het leren doseren, maar ook over bewegen om een betere versie van jezelf te worden. Ik voorzie begeleiding op maat van iedere individuele patiënt omdat ik ervan overtuigd ben dat enkel zo een resultaat bereikt kan worden waar hij/zij zich goed bij voelt. Daarbij moedig ik patiënten aan om regelmatig zelf te koken en recepten aan te passen, omdat ik erin geloof dat ze op die manier het meest leren wat gezonde voeding is. 

Kinderen zijn voor mij een speciale doelgroep. Hen nieuwe voeding leren kennen, moeilijke etertjes voeding leren toelaten, ouders leren hoe hun kinderen te betrekken bij het koken. Het is een zoektocht samen met kinderen en ouders die ik als diëtiste graag begeleid. 


Opleidingen

Bachelor Voedings- en dieetkunde  (Odisee, 2017)

Diabeteseducator  (Arteveldehogeschool, 2019)


Contact:

gwendeschaepmeester@hotmail.com

0498 62 25 29

keyboard_arrow_up
Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x