Hanna Aerts

Psycholoog 

Ik heb al meer dan 10 jaar mijn zelfstandige praktijk, eerst als diƫtiste en bewegingswetenschapper, nu als psycholoog. Doorheen mijn zoektocht heb ik tal van ervaringen mogen opdoen en ben ik uitdagingen aangegaan (met ups en downs) die mij steeds dichter bij mijn doel brachten. De oprichting van praktijk Liv is hier het resultaat van.

Ik doe psychologische begeleidingen bij jongeren, jongvolwassenen en volwassenen met een eetprobleem of een eetstoornis en dit zowel bij jongens en meisjes als bij mannen en vrouwen. Daarnaast kan ook iedereen die een gezonde relatie met eten en beweging en zijn/haar lichaamsbeeld wil opbouwen bij mij terecht. Ik ga hierbij aan de slag met mijn achtergrond van mijn verschillende opleidingen en ik laat me graag inspireren door ACT. Ik ben van nature een optimist, leer graag bij en denk graag out-of-the box. Ik trek al eens graag mijn sportkledij aan en in de zomer kan je me ook terug vinden met een boek op het terras (en liefst nog een ijsje).  

Ik werk als psycholoog in praktijk Liv en in de groepspraktijk het Nieuw eetverbond. Ik heb heel wat trajecten in samenwerking met vzw Empathie en heb daarnaast een uitgebreid multidisciplinair netwerk in Gent voor gerichte doorverwijzingen. Ik ben als onderzoeker verbonden aan het onderzoeksconsortium SUP-RB op HOGENT. Binnen dit project werk ik aan mijn Phd proposal rond identiteit en lichaamsbeeld. 


Opleidingen

Master in de klinische psychologie  (2020, UGent)

Acceptance & Commitment Therapy  (2020, Act Academie)

Bachelor Voedings- en dieetkunde  (2009, UCLL)

Master in de Sport- en Bewegingswetenschappen (2007, KUL)


Expertise

  • eetstoornissen
  • eetstoornissen in of na de (top)sport
  • emotioneel eten - eetbuien
  • hoogbegaafdheid
  • lichaamsbeeld - zelfvertrouwen
  • jongeren  - adolescenten - jongvolwassenen - volwassenen
keyboard_arrow_up
Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x