Hanna Aerts

Psycholoog 

Ik heb al meer dan 10 jaar mijn zelfstandige praktijk, eerst als diëtiste en bewegingswetenschapper, nu als psycholoog. Doorheen mijn zoektocht heb ik tal van ervaringen mogen opdoen en ben ik uitdagingen aangegaan (met ups en downs) die mij steeds dichter bij mijn doel brachten. De oprichting van praktijk Liv is hier het resultaat van.

Ik doe psychologische begeleidingen bij jongeren (14+), jongvolwassenen en volwassenen met een eetprobleem of een eetstoornis. Daarnaast kan ook iedereen die een gezonde relatie met eten en beweging en zijn/haar lichaamsbeeld wil opbouwen bij mij terecht. Er is hierbij een specifiek aanbod voor sporters. In mijn begeleidingen ga ik aan de slag met mijn achtergrond van mijn verschillende opleidingen en ik laat me graag inspireren door ACT. Ik ben van nature een optimist, leer graag bij en denk graag out-of-the box. Ik trek al eens graag mijn sportkledij aan en in de zomer kan je me ook terug vinden met een boek op het terras (en liefst nog een ijsje).  

Ik werk als psycholoog in praktijk Liv en in de groepspraktijk het Nieuw eetverbond. Ik heb heel wat trajecten in samenwerking met vzw Empathie en Nieuw Eetverbond en heb daarnaast een uitgebreid multidisciplinair netwerk in Gent voor gerichte doorverwijzingen. 

Ik ben als onderzoeker gestart aan een nieuw project waarbij ik een PhD voorstel uitwerk met als thema identiteit en sportidentiteit bij sporters in relatie tot een positief lichaamsbeeld en intuïtief eten waarbij een preventieve aanpak voor de ontwikkeling van een eetstoornis en bewegingsdrang wordt bekeken. 


Opleidingen

Master in de klinische psychologie  (2020, UGent)

Acceptance & Commitment Therapy  (2020, Act Academie)

Bachelor Voedings- en dieetkunde  (2009, UCLL)

Master in de Sport- en Bewegingswetenschappen (2007, KUL)


Expertise

  • begeleiden van sporters
  • eetstoornissen
  • eetstoornissen in of na de (top)sport
  • emotioneel eten - eetbuien
  • positief lichaamsbeeld en zelfbeeld - opbouwen van meer zelfvertrouwen
  • jongeren  - adolescenten - jongvolwassenen - volwassenen
  • hoogbegaafdheid
keyboard_arrow_up
Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x